Musaca de vinete

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 4 Oct 2012 | 6753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete
  • 1 kg carne tocata amestec
  • 3 cepe
  • 3 linguri pasta tomate
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml vin alb
  • cascaval ras
  • piper
  • vegeta
  • Sos Bechamel
  • 50g unt
  • 50g faina
  • 400ml lapte
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete:

Vinetele se curata, se spala si se taie in fasii subtiri pe lung.

Se presara cu sare si se lasa in stecuratoare 15 minute.

Se clatesc cu apa rece si se usuca cu hartie absorbanta.

Se prajesc in ulei pe ambele parti.

Carnea tocata se caleste cu ceapa intr-o tigaie cu uleiul, se stinge cu vinul si se lasa la fiert.

Se adauga pasta de tomate, vegeta, piperul si se lasa la fiert pana scade zeama.

Intr-o cratita se pune un strat de vinete prajite si se presara cu cascaval ras.

Se adauga un strat de carne si un alt strat de vinete presarate cu cascaval ras.

Se mai pune un strat de carne si ultimul strat de vinete.

Deasupra se toarna un strat de sos bechamel sa acopere toata suprafata.

Se presara cu cascaval ras din belsug.

Se introduce in cuptorul incins pentru 35-40 minute pana capata o crusta rumenita frumos.

Sosul bechamel se face topind untul, adaugand faina si laptele si amestecand bine sa nu faca cocoloase.

Se sareaza si pipereaza si se fierbe cateva minute pana se leaga.

Cand este rumenita frumos se scoate din cuptor si se lasa cateva minute dupa care se poate taia si servi.

Se serveste calda dar este buna si rece.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si dovlecei cu frisca